Barion Pixel

Bükki Magvetők: Kő-völgy tanösvényavató – Kács, Cserépváralja

Bükki Magvetők: Kő-völgy tanösvényavató – Kács, Cserépváralja

2016. április 30-án Kő-völgy tanösvényavató akadályversenyt rendezünk.

Ha még nem ismered a Dél-Bükk ezen részét, akkor itt az ideje, hogy megismerd! Felfedezheted Kács határában a Kőhodályt, tovább haladva a Dobi rétet, a Kő völgyet, Cserépváraljához közelítve pedig a Török rétet!

Választható távok:

 • Kácsi Kör: Kács – Dobi rét– Kács (táv: 9km, szintemelkedés: 120 m, szintidő: 3,5 óra)
 • Váraljai Kör: Cserépváralja – Kő-völgy – Dobi rét – Cserépi legelő – Nagytiszta – Cserépváralja (táv: 10 km, szintemelkedés: 133 m, szintidő: 4,5 óra)
 • Teljes kör: Kács – Cserépváralja – Kács (táv: 19,5 km, szintemelkedés: 253 m, szintidő: 8 óra)

Rajt és cél helyszíne:

 • Kácsi körre és a Teljes körre nevezők: Kács Művelődési Ház udvara,
 • Váraljai körre nevezők: Cserépváralja Turisztikai Központ

Nevezési feltételek:

 • Részvétel: 5 fős csapatok, egy felnőtt vezetésével
 • Indulás: 9:00 (aki a teljes körön szeretne menni, annak az indulás 8:00 óra!!)

Rendezvényünket akadályversenynek hirdettük meg, a résztvevőknek az akadályokat a telefonjuk segítségével kell leküzdeniük. Tanösvényünkhöz Magyarországon egyedülálló módon mobil applikáció is készült, android és IOS verzióban is (letölthető: Play Áruház/App Store, keress rá a „Kő-völgy Tanösvényre!). Kérjük, hogy a túra előtt még otthon minden csapatból legalább egy résztvevő töltse le az applikációt a mobil telefonjára. Az applikáció mérete 32,33 MB, lehetséges, hogy letöltés előtt „helyet kell neki csinálni”.

FONTOS!

A telefonokat a túra előtt 100%-ra töltsék fel! Az applikáció működése fogyasztja a töltést!

Az applikáció a terepen használható jól, de érdemes előzetesen is tanulmányozni. Az app letöltés után offline üzemmódban működik. A telefon GPS-e segítségével végigvezet a Kő-völgy Tanösvény állomásain, az állomások közelébe érve hangjelzéssel figyelmeztet. Az aktuális állomáshoz érve kvíz kérdéseket kell kitölteni, illetve elolvashatjuk az adott állomáshoz kapcsolódó leírást és a Bükki Magvetők Ökotippjeit is. Ha a telefon GPS-e nem megfelelően működik, az állomásokon található QR kódok segítségével be is lehet olvasni az éppen aktuális információkat. Az app méri a túrázással eltöltött időt és rögzíti a kérdésekre adott helyes válaszokat! Az időmérés az induló állomás (Kács vagy Cserépváralja) kvízkérdéseinek megválaszolásával indul.

Tehát a csapatoknak a következő lesz a feladatuk:

 1. A túra napján 9 órakor jelentkezzenek az induló állomás regisztrációs pultjánál (Kácson a Kultúrház udvarán, Cserépváralján a Turisztikai Központban).
 2. Az applikációt a Tanösvény induló állomásán (Kácson vagy Cserépváralján) az első kvíz kérdéssort kitöltésével el kell indítani!
 3. A csapatoknak a tanösvény állomásain további kvíz kérdésekre kell válaszolniuk!
 4. Az utolsó kvíz kérdés kitöltése után az App rögzíti az elért eredményt és a túra idejét. Minden résztvevő készítsen szelfit!
 5. A túra után minden csapat jelentkezzen be az induló állomás regisztrációs pultjánál, mutassák be telefont az elért eredménnyel, ezzel tudja átvenni az oklevelét és a jelvényét!
 6. A célban minden lelkes túrázót vendégül látunk egy teára és egy tányér gulyáslevesre!

A túra után a kirándulókat egy tál meleg étellel és frissítővel várjuk Kácson, a focipályán. Az étkezési lehetőséget csak a regisztráltak számára tudjuk biztosítani a főzési kapacitások előzetes tervezése miatt.

Eredmény hirdetés és ünnepélyes avató ünnepség 14 órakor lesz Kultúrház udvarán a jurta sátornál.

Díjazás:

 • Minden túrát teljesítő résztvevő oklevelet és kitűzőt kap. A távot teljesítő legfiatalabb és legidősebb induló külön díjazásban részesül! A távokat leggyorsabban teljesítő csapat elnyeri a Bükki Magvetők vándor kupáját!

Megközelítés: 3-as számú főúton Miskolc – Bükkábrány – Kács (Igény esetén az előre regisztrált túrázókat Miskolcról ingyenes külön busszal szállítjuk a helyszínre.) A túrára előzetes regisztráció szükséges a következő e-mail címen: bukk900.egyesulet@gmail.com!

Előzetes regisztráció határideje: 2016. április 27. A beérkezett regisztrációkat visszaigazoljuk.

Szakértelem

Közzétéve

április 20, 2016

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
KOSÁR
 • No products in the cart.